Наставникът на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан сензационно напусна клуба. Французинът свика извънредна пресконференция, на която обяви решението си, което дойде като гръм от ясно небе.

Зидан се срещна с президента на клуба Флорентино Перес по-рано днес, след което двамата застанаха пред репортерите и съобщиха новината. Французинът обоснова решението си с необходимостта от промени в клуба след трите поредни титли в Шампионска лига.

"Взех решение да си тръгна от "Реал". Моментът може да се струва странен на мнозина, но отборът има нужда от промени, за да продължи да побеждава. Необходими са нови треньорски решения и затова напускам", каза Зидан на пресконференцията.

Президентът на клуба Флорентино Перес остана шокиран от решението.

"След победата в Шампионската лига това решение е неочаквано за нас, но ние можем само да го приемем с уважение. За мен беше голям удар, когато научих намеренията на Зинедин. Исках да го разубедя, но той беше непреклонен. Благодаря му за всичко, което направи за Реал. Заслужил си е почивката", коментира Перес.

Зинедин Зидан пое "Реал" в началото на 2016 година, когато замени на поста Рафаел Бенитес. В тригодишния период спечели девет трофея - три пъти Шампионска лига, веднъж титлата на Испания, два пъти Суперкупата на Европа, два пъти Световното клубно първенство и веднъж Суперкупата на Испания.

Зизу е първият, който печели Шампионска лига три пъти с един отбор и три пъти в поредни години. Статистиката е красноречива. Откакто Зидан изобщо е треньор на първи отбор, друг тим не е печелил трофея.