Килиан Мбапе е категоричен, че Англия ще спечели четвъртфинала срещу Франция и че ще завоюва след това световната титла.

Прогнозата обаче не е на суперзвездата на ПСЖ и френския национален отбор, а 16-годишен ученик от Лестър, който е негов братовчед.

Бащата на този Килиан е 46-годишният Стийв, който е братовчед на бащата на нападателя - Вилфред Мбапе.

Момчето от Лестър също е родено във Франция, но образованието му тече на Острова. Освен това и той е футболист.

"Ако Гарет Саутгейт ме повика за мача, мога да спра Мбапе. Бърз съм като него и изглежда това е семейна черта. Не се справям лошо като защитник.

Баща ми цялото ми семейство ще викат за Франция, но аз съм луд фен на "Трите лъва". Вече съм повече англичанин, отколкото французин. Говоря по-добре езика и съм живял тук за по-дълго. Бих избрал руло с наденица пред сандвич с шунка и сирене (традиционни храни за съответната страна б.а.)", споделя младият Килиан.

Братовчед му печели по 650 хиляди паунда седмично и притежава апартамент на стойност 3 милиона паунда в Париж, докато той заработва по 6,50 на час, миейки чинии в лестърски пъб. Придвижва се в автобус за разлика от 23-годишния Килиан, който редува спортни автомобили.

Английският Мбапе играе като ляв защитник.

"Отборите повдигат вежди когато видят името ми в тимовия лист. Мислят си, че това е някаква шега. Осъзнах всичко, когато гледах по телевизията млад играч на Име Килиан Мбапе в Монако. Попитах баща ми и той каза, че това е син на негов братовчед. Надявам се да го срещна някой ден", споделя ученикът.

Неговият баща Стийв добавя: "Когато синът ми се роди, не съм мислил много за името. Избрах Килиан, заради значението - "малък войник". Когато отидох при братовчед ми Вилфред да гледаме неговия син, осъзнахме съвпадението. Не бих ги разменил, защото моето момче е Килиан Мбапе №1".