Българският национален отбор по футбол продължи победната си серия под ръководството на новия селекционер Младен Кръстаич, макар и в контрола.

В нея родните национали победиха Кипър с 2:0 в град Ларнака.

Сръбският ни селекционер Кръстаич отново заложи на доста млада селекция, като с малки изключения, в редиците ни имаше играчи с минимален опит в първия ни тим.

За пример може да посочим Никола Илиев и Димо Кръстев - играчи от юношеските формации на Интер и Фиорентина, които не играят мъжки футбол, но днес започнаха от първата минута за България.

Въпреки това, подобно на мачовете с Гибралтар и Северна Македония през септември, родният тим игра агресивно и с доста голяма мотивация за контролен двубой - нещо, което не бяхме свикнали да виждаме в последните години.

А на фона на показаното, победата ни дойде напълно заслужено, като тя можеше да бъде и с по-убедителен резултат. На стадиона на Ларнака почти не присъстваха домакински фенове, но пък националите ни се радваха на колоритна подкрепа от българи, доста от които малки деца.

Главното действащо лице на терена за родния тим бе капитанът Кирил Десподов, който се отчете с гол, асистенция и няколко пропуска от чисти положения.

Само в рамките на три минути той пропусна сам срещу вратаря, а след това на почти празна врата, уцели застаналият на голлинията единствен кипърски бранител.

Десподов все пак се поправи за пропуските си в 24-ата минута, когато след асистенция на съотобрника си в Лудогорец - Спас Делев, успя да вкара за 1:0 в полза на България.

До края на полувремето Десподов направи нов пропуск от чиста ситуацията, но трябва да отчетем, че малко след гола ни кипърците стигнаха до единственото си положение, при което извадихме късмет.

Тогава Йоанис Питас среля, а топката уцели застаналия на голлинията Петко Христов.

През втората част многото промени в двата тима повлияха на играта, като видяхме над 20 минути без нищо интересно на терена.

Това бе променено от нова комбинация между Десподов и Делев, като този път асистенцията бе на родния капитан, а ветеранът Делев завърши за 2:0.

Така завърши и срещата, а в неделя за България предстои още една контролна среща, този път гостуване на Люксембург.