"Днес футболът продължи да разказва своята красива история, както винаги - по един невероятно вълнуващ начин. Меси да спечели световната купа - това е напълно заслужено след неговия път в играта. Скъпи мой приятелю, Мбапе - да вкараш четири гола на финала (с дузпата след края)... Беше истински дар от Бог да гледам този спектакъл за нашия спорт. Поздравявам Мароко за постигнатото, великолепно е да гледам Африка да блести така.

Поздравления, Аржентина! Сигурен съм, че Диего се усмихва."

Това публикува в социалните мрежи Пеле, бразилският Крал на футбола. Той е в болница вече от близо 3 седмици, но е гледал финала и реакцията му издава голяма класа. Особено в частта за Марадона в края, с когото дълги години делеше сцената на най-голямата слава и разделяше света - кой е №1 в играта, пленила милиарди.

Спортният свят нямаше как да остане равнодушен към финала, който държа в напрежение цялата планета с невероятния си развой.

"Дали той е най-великият спортист в историята, не само футболист", запита Анди Мъри, бившият номер едно в света на тениса, публикувайки снимка на Лео Меси.

"Меси", просто туитна ЛеБрон Джеймс, суперзвездата на НБА. Цялата лига сякаш спря да мисли за оранжевата топка в една вечер и стотици съобщения в профилите на асове като Стеф Къри коментираха финала Аржентина - Франция.

Трогателно послание отправи Марио Гьотце - германецът, който с победния си гол на финала през 2014-а разби сърцето на Меси. Колажът, който той публикува обединяваше снимката на плачещия тогава Лео с усмихнатия в неделя аржентинец, вече с купата в ръце. "Моментът ти дойде", написа Марио.

Дейвид Бекъм пък пусна снимка на Меси - вероятно неговата първа на футболния терен, като 4-5 годишно хлапе, с огромната тогава за него топка в краката му и с екипче на Нюелс олд Бойс. Фотосът е култов, а английската легенда добави и емотикон със сърце - очевидно кого е подкрепял на финала.