Щастливите 13" е рубрика на Dir.bg за една легенда. Култовата игра на Български спортен тотализатор - Спорт тото 1 с неговите 13 мача, е ветеран на 64 години у нас и отдавна има народната любов.

Всяка седмица ще ви представяме тези 13 мача, които могат да ви донесат съвсем немалки печалби. За колонката с мачове в тираж №60, която може също да видите на toto.bg, залози ще се приемат до 12:00 ч. на 31.07.2021 г.

Този уикенд предложенията са доста разнообразни и любопитни, включващи първенствата на Шотландия, Швеция и Швейцария, след като топ лигите на континента все още не са стартирали.

Ето и кои са Щастливите 13 тази седмица:

1. ФК Дънди - Сейнт Мирън, събота 17 часа

2. Рос Каунти - Сейнт Джонсън, събота 17 часа

3. Абърдийн - Дънди Юнайтед, неделя 17 часа

Шотландската Висша лига стартира този уикенд. По традиция там битката винаги е между двата колоса Селтик и Рейджърс, но ако има тим, който може да доближи тези два тима, то това със сигурност е Абърдийн. В последните сезони клубът си извоюва славата на най-добър сред останалите, като очакванията са той да бъде такъв и сега. Именно заради това северняците влизат като доста сериозен фаворит в първия мач за сезона срещу Дънди Юнайтед, който завърши девети през миналата кампания.

Това е и дерби между единствените два клуба, успели да прекъснат хегемонията на Селтик и Рейнджърс в последните 39 години.

Снимка: Getty images

4. Мъдъруел - Хибърниън, неделя 18:30 часа

5. Дегерфощ - Варберг, събота 18:30 часа

6. Юргорден - Хекен, неделя 16 часа

За разлика от повечето първенства в Европа, които тепърва стартират, то това на Швеция е почти преполовено. Там отборът на Юргорден изглежда единственият конкурент шампиона Малмьо, като е с две точки зад първото място, но и с мач по-малко. В неделя Юргорден приема един от шведските евроучастници - Хекен. Гостите обаче изпитват трудности през този сезон и са седми, а на тои етап излгежда, че трудно ще достигнат нова европейска квота. Именно заради това, а и предвид шампионските амбиции на Юргорден, тук домакинската победа изглежда сигурна.

7. Йостерсунд - Хамарби, неделя 18:30 часа

8. Калмар - Мелби, неделя 18:30 часа

9. Цюрих - Лозана, събота 19 часа

10. Йънг Бойс - Грасхопърс, събота 21:30 часа

Във втория кръг на швейцарската Суперлига среща си дават актуалният шампион на страната, срещу рекордьора по титли в исторически план. Йънг Бойс прекъсна хегемонията на Базел и започна своя собствена, като вече четири поредна сезона убедително грабва титлата, фаворит е да го стори и за пети път. 27-кратният шампион на страната Грасхопърс пък се завърна в елита след изгание във второто ниво на местния футбол. "Скакалците" не са завършвали на първо място от 18 години, като няма изгледи да го сторят и сега. Тяхната борба е за оцеляване.

Йънг Бойс започна сезона с атрактивно 4:3 срещу Люцерн, докато Грасхопърс претърпя поражение с 0:2 срещу другия голям тим в страната - Базел. Тежка програма за "скакалците" и няма особени изгледи, че те ще успеят да измъкнат нещо в столицата Берн.

11. Санкт Гален - Люцерн, неделя 15:15 часа

12. Базел - Сион, неделя 17:30 часа

13. Сервет - Лугано, неделя 17:30 часа

Снимка: Getty images

Ето и прогнозите на Dir.bg за "Щастливите 13":

1. ФК Дънди - Сейнт Мирън - 1

2. Рос Каунти - Сейнт Джонсън - 2

3. Абърдийн - Дънди Юнайтед - 1

4. Мъдъруел - Хибърниън - 2

5. Дегерфощ - Варберг - Х

6. Юргорден - Хекен - 1

7. Йостерсунд - Хамарби - Х

8. Калмар - Мелби - 1

9. Цюрих - Лозана - 1

10. Йънг Бойс - Грасхопърс - 1

11. Санкт Гален - Люцерн -Х

12. Базел - Сион - 1

13. Сервет - Лугано - 1