В Пловдив се състоя специална пресконференция, на която ден след получаването на Акт 16 за стадион "Христо Ботев", кметът на града Здравко Димитров и шефът на фирмата строител Илиян Стефанов внесоха подробности.

Кметът на града благодари специално на Бойко Борисов за осигурияването на първото финансиране за стадиона, който в крайна сметка надхвърли стойността от 50 милиона лева.

Освен това Димитров изрази надежда, че "Колежа" ще приеме мачовете на националния тим на България, определяйки го за най-красивия и модерен стадион у нас.

"Дългоочакван ден за Пловдив, не само за нашата "жълта" общественост. Беше започнат стадионът, беше замразен. Искам да изразя благодарността към господин Бойко Борисов, който осигури първото финансиране.

Справихме се. Няма такова друго съоръжение в държавата. Стадионът е хубав, стадионът е наш. Нека невероятните мигове да продължат и нашата спортна общественост да получи каквото заслужава.

Много е важно да си го пазим. Всичко е перфектно до последния детайл. Срокът беше много кратък. Имаше ковид, войната в Украйна, това спря доставки, имаше катаклизми, които преодоляхме. Имаше вътрешна съпротива. Когато спряха оперативките в един хотел наблизо, нещата бързо потръгнаха.

Пловдив е най-спортният град. Откриваме стадиона на 29 април. Пожелавам успехи на клуба, на националния отбор, защото съм сигурен, че ще има мачове на националния отбор тук", заяви Здравко Димитров.