Стадион "Христо Ботев" в Пловдив получи Акт 16 и вече е въведен в експлоатация.

Това се похвали собственикът на фирмата, отговаряща за строителството на съоръжението - Илиян Филипов.

Днес оглед на "Колежа" мина Държавната приемателна комисия, която е приела стадионът да получи разрешение за ползване.

"Стадионът вече е въведен в експлоатация. Днес мина и комисията за използване на системата ВАР. Това, което обещахме, го изпълнихме. Всички пловдивчани могат да бъдат спокойни и да доведат семействата си на това хубаво събитие. Надяваме се да стане наистина един голям празник за града, защото 10 години го чакахме и най-после се случи", коментира Филипов.

И допълни, че още от утре ще започне продажбата на билети за двубоя между Ботев (Пловдив) и Левски от 28-ия кръг на Първа лига, който е насрочен за 29-и април (събота) от 20:00 часа.

"Продажбата ще започне на билетните каси. Имаме много заявки за билети, които ще бъдат пуснати директно на базата в "Коматево", за да няма струпване на касите, като пропуски ще се продават и онлайн. Има още някои довършителни процедури, които вече са от строителството на втори етап на стадиона, но аз съм поел ангажимент към клуба да ги изпълня. До 29-и април всичко ще бъде приключено, така че да се проведе мачът, както трябва", каза още Илиян Филипов.

Строителят на "Колежа" обяви, че все още чака подписване на анекс към договора му с Община Пловдив, за да поръча метала за цялата покривна конструкция и фасадата на стадиона.

Шефът на VAR Петър Петров също огледа днес стадион "Христо Ботев" заедно с представители на фирмата, която излъчва мачовете по телевизията.

"Това, което видях, е просто прекрасно. На 29 април на този стадион ще стане страхотен празник. Уточнихме всичко. Мачовете ще се излъчват със 7 камери. Направихме линиите за засада. Утре идва лицензионната и спортно- техническата комисия, която трябва да издаде лиценз. Аз отговарям само за ВАР. Надявам се държавата да инвестира в нова ВАР технология и да направим единен център в Бояна. Да има и технология за голлинията, за да надградим системата. Пак казвам - това е едно уникално съоръжение", заяви Петър Петров.