Антонио Конте отвори широко вратата на Тотнъм за Кристиан Ериксен, който търси нов отбор и завръщане във футбола.

Датският халф една не загуби живота си на 12 юни в мача от Евро 2020 срещу Финландия, когато припадна на терена със сърдечен арест. Сега обаче вече тренира в родината си и обяви в интервю, че е готов за ново начало.

"Кристиан е страхотен играч и много добър човек - каза мениджърът на Тотнъм Конте на днешната си пресконференция. - Разбира се, че клубът е отворен за такава възможност.

Той може да тренира с нас, а да говорим за договор е твърде прибързано. Но бих се радвал да помогна с всичко, което мога, за завръщането му на терена.

Това, което се случи през лятото, бе ужасно. Уплаших се, докато гледах мача. И се молих за Ериксен."

Конте и футболистът работиха заедно в Интер, където през миналия сезон вдигнаха титлата в Италия. А датчанинът не може да се завърне в Италия, тъй като законите там не позволяват да играе със сърдечния стимулатор, който му бе поставен.

В Англия нещата са различни, макар и да се искат допълнителни медицински разрешения. Но играчът има право поне да тренира с който отбор пожелае, стига да получи покана за това.

Ериксен игра в Тотнъм цели 7 години, като записа над 300 мача за клуба и е голям любимец на феновете. През 2020-а премина в Интер, привлечен именно от Конте.