Един от националните герои във футболния свят - Хюн Мин Сон, ще бъде част от Световното първенство.

Самият той зарадва феновете с тази новина, само няколко дни след информациите, че най-голямата звезда на Южна Корея и азиатския футбол, може да пропусне най-големия футболен форум.

Хюн Мин Сон е претърпял успешна операция след фрактурата на кост около лявото око, която получи по време на мача между неговия Тотнъм и Уулвърхемптън от Висшата лига. След операцията и първите направени изследвания, Сон се обърна към феновете си чрез социалните мрежи и каза, че ще играе на първенството, което не би пропуснал за нищо на света.

"Да играеш за страната си на Световно първенство е мечтата на толкова много деца, такава беше и моята. Няма да пропусна това за нищо на света. Нямам търпение да представя красивата ни страна", написа той.

От няколко години Сон е безспорно най-голямата звезда на азиатския футбол, а в родната си Южна Корея статутът му е сякаш на национален герой.

Сон, който за последните седем сезона и половина вкара 96 гола за Тотнъм във Висшата лига, има 104 мача и 35 гола за родината си.

Той вече е играл на две Световни първенства с Южна Корея, а на 30-годишна възраст няма гаранция, че в Катар няма да е последният му шанс да усети тръпката да играеш на Мондиал.

Снимка: Getty Images