Кристиано Роналдо не се е отърсил от кошмара, който го преследва с обвиненията в изнасилване на Катрин Майорга преди 10 години в Лас Вегас.

Въпреки че в португалските медии се появиха публикации, че няма достатъчно доказателства за съдебно дело срещу суперзвездата на Ювентус, днес в САЩ новините са различни.

На 14 октомври в американски съд е внесен иск от адвокатите на Майорга за одобрение на извънсъдебно споразумение, след като са входирани доказателства, че ДНК пробите от дрехите на Катрин от онази нощ във Вегас, съвпадат с генетичен материал, взет при тест от Роналдо.

В отговор защитата на португалската звезда е пожелала съдията във Вегас да нареди "споразумение при закрити врати", от което да не излизат детайли в публичното пространство.

През 2010-а година двете страни вече подписаха такова споразумение и Роналдо преведе 350 000 долара на Майорга, за да спрат обвиненията и да не се стига до съд.

Сега се очаква сумата да е в пъти по-голяма, като обвиненията не са само в изнасилване във въпросната нощ, а и в измама, изнудване и тормоз.

Появило се е и още едно в последните месеци - в хакерска атака, която е предприета да бъдат източени данни от компютри на адвокатите на обвинителката.

Делото в полицейския участък на Лас Вегас продължава да е отворено, но ако бъде одобрено извънсъдебно споразумение, поне Роналдо няма да отиде като обвиняем в американски съд.

Но ще се раздели с няколко милиона със сигурност, а и реално ще признае извършеното.