Освен загубеното първо място, неприятните новини за ЦСКА след мача срещу ЦСКА 1948 не спират.

Днес "червените" официално обявиха, че капитанът на тима Юрген Матай е със скъсана предна кръстна връзка, което означава доста дълъг период на възстановяване.

В края на мача срещу ЦСКА 1948, нидерландският бранител се хвана за коляното и веднага поиска смяна, което бе първата индикация за сериозен проблем. Той дори не почака лекарска намеса, а бързо осъзна, че има сериозен проблем с коляното и веднага хвърли капитанската си лента на Иван Турицов.

Опасенията за възможно най-неприятната травма се сбъднаха, като освен от дербито с Левски в сряда, Юрген Матай няма как да бъде на линия за началото и на новия сезон. Все още е рано да се прогнозира, но в никакъв случай няма да е изненадващо, ако той не успее да игре дори до края на календарната година.

А с това не се изчерпват проблемите за "червените", защото срещу Левски на линия няма да бъде и другият нидерландец в отбраната - Мено Кох, който е наказан заради натрупани жълти картони.

И това не е всичко. От ЦСКА съобщиха, че Джонатан Линдсет и Маурисио Гарсес са с разтежения, което не ги вади със сигурност, но ги поставя под въпрос за Вечното дерби, в което единствената алтернатива за "червените" е победата.

Дори и победа дербито не ознчава сигурна титла за ЦСКА, защото в същото време Лудогорец трябва да загуби своя мач срещу Черно море във Варна.