Очевидно немският футбол се намира в огромна криза на всички нива, защото след серията провали на мъжкия Бундестим, неговата участ споделиха и дамите.

Женският национален тим на Германия, който по традиция е водеща футболна сила, шокиращо отпадна още в груповата фаза на турнира.

И това се случи по добре познат сценарий, с последен мач в срещу Южна Корея. Припомняме, че точно така отпадна и мъжкият тим на Мондиала в Русия през 2018-а, когато защитаваше световната си титла.

Преди пет години мъжкият тим трябваше да бие корейците, за да продължи, което изглеждаше лесна задача, но не успя. Днес дамите трябваше да направят същото, но след шокиращо 1:1 заеха третото място в групата.

Общото между двата случая е, че Южна Корея не играеше за нищо освен честта си.

Трябва да споменем, че Южна Корея загуби първите си два мача в групата без да отбележи гол, но го направи срещу Германия още в шестата минута, а макар Буднестима да изравни до края на полувремето, обрат така и нямаше.

За отпадането на Германия спомогна победата на Мароко над Колумбия с 1;0, като двата тима по този начин продължиха напред.

Друг фатален момент за немската катастрофа се оказа загубата в 97-ата минута, която отборът допусна от Колумбия преди дни.

Така женският футбол продължава да доказва, че силите в света стават все по-изравнени. Аут от Мондиала са Германия, Бразилия и Канада, а хегемонът САЩ продължи с огромна доза късмет.

Ето и как изглеждат осминафиналните двойки на първенството:

Швейцария - Испания

Нидерландия - ЮАР

Япония - Норвегия

Швеция - САЩ

Австралия - Дания

Франция - Мароко

Англия - Нигерия

Колумбия - Ямайка