Три мача от програмата на Световното първенство има днес, като след тях отговорите ще са повече от въпросите.

Груповата фаза отива към края на второто завъртане от мачове, след което остават (за някои отбори) решаващите трети срещи. За други те ще са само за престиж.

Ето ги сценариите днес, какво може да знаем след края на трите двубоя?

15 часа, Нижни Новгород

Група G, Англия - Панама

Англичаните стартираха с трудна победа над Тунис, но имат успокояващите ги три точки. Панама е с 0, след като бе разбита с 0:3 от лидера в групата Белгия.

Победа на "трите лъва" слага край на всички въпросителни - класират се Англия и Белгия, отпадат Тунис и Панама. Ще остане да се реши само кой ще е първи и кой - втори, което би станало в последния мач между европейските отбори.

Реми днес изхвърля и на теория Тунис, оставя теоретично в играта панамците (ще се нуждаят Англия да загуби последния мач, а те да бият) и класира Белгия още днес.

Победа на Панама завързва много групата, като оставя в играта дори тунизийците.

 

18 часа, Екатеринбург

Група Н, Япония - Сенегал

Два отбора с по три точки след първите мачове. Победителят се класира и на теория, ако късният мач Полша - Колумбия завърши наравно.

Ремито оставя и двата отбора на първите две места с равен актив (4 т., 2:1 голова разлика сега, ще бъде еднаква и при Х днес).

21 часа, Казан

Група Н, Полша - Колумбия

Битката на победените на старта. При реми в мача на Япония и Сенегал по-рано, загубилият в Казан вечерта отпада от Мондиала. При всякакъв друг сценарий в другия двубой, дори поражение тук може да остави в играта всеки от тимовете.

"Може" е важно уточнение.

При сценарии:

1. Сенегал побеждава, Полша побеждава.

Африканците се класират и на теория, а колумбийците отпадат със сигурност. Последният мач е на поляци с японци и поне два отбора ще имат повече от максималните 3 т., които могат да съберат колумбийците.

А не повече от един може да сумира 6 т., колкото биха имали сенегалците.

2. Япония бие, Колумбия бие.

Азиатският тим отива със сигурност на осминафинал още довечера, а поляците отпадат. Същата сметка като горната, но с други имена на отборите.