Три мача предлага днешната програма на Световното първенство. Възможно е след края им да имаме повече отговори, отколкото въпроси около това кой се класира за елиминациите, кой отпада и стяга куфарите за дома или поне кой е в изгодна позиция за продължаване в решаващата фаза.

След 8 дни на Мондиала, сигурни за осминафинал са:

Русия, Уругвай, Хърватия и Франция.

Сигурни отпаднали са:

Египет, Саудитска Арабия, Перу, Коста Рика и Мароко.

Всички останали отбори имат много за какво да играят в оставащите си двубои от груповата фаза. Ето ги сценариите днес:

15 ч, Москва

Група G, Белгия - Тунис

Белгийците са с 3 т., съперникът - с нула. Победа днес на практика праща "червените дяволи" на осминафинал, но все пак остава теоретична възможност Панама да победи Англия в неделя и да остане в играта. Така - отново на теория, Белгия може да падне от англичаните в последния мач, а панамците да бият Тунис и да се стигне до тройно класиране на отборите с по 6 т.

Ремито днес оставя шансове и на двата отбора да стигнат осминафинал, а дори поражението не праща Тунис у дома поне до неделя (пак с условието Панама да бие Англия).

18 ч, Ростов

Група F, Южна Корея - Мексико

Корейците са с 0 т. и нова загуба почти сигурно ги вади от Мондиала. На теория ще имат шанс, ако Германия бие Щвеция в късния двубой. Такъв сценарий праща Мексико с крак и половина на осминафинал, което си става два крака, ако вечерта Швеция не загуби от Германия.

Победа на азиатците завързва групата, като тя ще изравни точките с Мексико и Швеция (по 3).

Ремито дава предимство на "сомбрерата", които обаче не могат да се класират с тази точка на теория.

21 ч, Сочи

Група F, Германия - Швеция

Германия ще отпадне, ако загуби мача, а Мексико вземе поне точка от корейците. Шампионът е с нулев актив и има нужда от победата, за да остане в битката за елиминациите. Реми също поставя в деликатна ситуация Бундестима - шведите ще са с 4 т., а в зависимост от изхода в другия мач, пред германците може да има цели три отбора преди последните двубои в групата!

Швеция се класира и на теория при успех, ако Мексико не загуби от Корея.