Два кръга се изиграха от групите С и D в събота, а след тях остава по един мач за всеки от осемте отбора. Ето каква е ситуацията - кой за какво се бори, кой какво си е осигурил и какво очаква като резултати:

Група С

Полша води с 4 точки и голова разлика 2-0, Аржентина има 3 точки (3-2), Саудитска Арабия също е с 3 т. (2-3), а Мексико има 1 т. и голов баланс 0-2.

На 30 ноември от 21 часа са мачовете Полша - Аржентина и Саудитска Арабия - Мексико.

Полша има нужда от реми, за да е сигурен осминафиналист, а ако го постигне и Саудитска Арабия не победи Мексико, "дружината" е първа в групата с 5 т. Ако загубят обаче, Левандовски и компания трябва да се надяват другата среща да завърши наравно или Мексико да спечели, но не с голяма разлика. Защото головият баланс ще е първи показател при изравнени точки, в момента той е +4 за поляци срещу мексиканци, но може да се обърне при такъв сценарий.

Аржентина е първи в групата с победа. При реми се класира, но само ако саудитите не бият Мексико, или "сомбрерата" не разгромят с 3 или повече гола арабите.

Саудитска Арабия се класира с победа. При реми чака поляците да бият Аржентина или Меси и компания да спечелят, но с два или повече гола.

Мексико трябва да спечели със сигурност, за да има шанс. При това - убедително, ако може. С 4 т. ще се класира при полска победа или при друг развой, но ако е победил саудитите с 3 или повече попадения.

Група D

Франция води с 6 т. (6-2), Австралия има 3 (2-4), Дания е с 1 т. (1-2), а също с 1 точка е Тунис (0-1). Никой не е отпаднал, а "петлите" вече имат квота за осминафинал.

На 30 ноември от 17 часа: Тунис - Франция, Австралия - Дания.

Французите са осминафиналисти, а и ще са първи в групата, освен ако не загубят тежко и австралийците не разгромят датчаните (и обърнат голова разлика от 6 попадения в момента). Тунис се нуждае от задължителна победа, а ако я постигне и другият мач завърши наравно, африканците се класират. Същото ще се случи при тунизийски триумф и датска победа, ако успехът на "орлите от Картаген" е по-изразителен от този на "динамита".

Австралия се класира напред с равенство, ако Тунис не спечели. При загуба отпада.

Дания има нужда само от победа, а ако и Тунис бие Франция, успехът на "динамита" трябва да е равен или с повече попадения от този на тунизийците. Сега головата им разлика е в паритет, но датчаните са отбелязали повече.

Тези две групи са здраво свързани и занапред в турнира. Победителят в група С среща втория в група D в осминафинал, а спечелилият карето на Франция играе с втория в групата на Аржентина.