Настъпи седмицата на истината на Мондиал 2018 и в нейния край половината отбори си тръгват от Русия. Някои вече стягат багажа без шансове, но все пак имат да изиграят по още един двубой.

Други са се класирали за елиминациите, а една голяма част ще разберат съдбата си от днес до четвъртък.

Ето ги възможните сценарии днес:

Група А

17 часа, Уругвай - Русия, Самара

17 часа, Саудитска Арабия - Египет, Волгоград

Вторият мач е за престижа да не си последен в групата. И двата отбора са отпаднали.

Първият обаче е важен. Русия и Уругвай имат по 6 точки, а головата разлика на домакините е +7, докато на южноамериканците - плюс 2 гола. Победа на Уругвай го праща на върха в класирането, но реми или успех на руснаците ги оставя на върха и те ще играят с втория от група В.

Група В

21 часа, Иран - Португалия, Саранск

21 часа, Испания - Мароко, Калининград

Нещата тук са по-сложни.

В момента Испания и Португалия са с по 4 т. и голова разлика 4-3, като имат и реми (3:3) в прекия двубой. Разделя ги един жълт картон по-малко за испанците, който им дава лидерската позиция. Ако след последните мачове са пак равни като точки, голова разлика, а и картони (възможно е да се случи), ще се тегли жребий кой да е първи и кой - втори.

Една точка стига на Испания да се класира. Дори и поражение може да се окаже достатъчно за Ла Роха, ако португалците загубят от Иран с по-голяма разлика. Или пък, ако испанците паднат само с 1 гол, а другият мач завърши наравно, но с не повече попадения от 1:1.

Португалия се класира и с реми.

Ако Испания и Португалия загубят, отпада този, който е претърпял по-голямо поражение.

Иран се нуждае от победа, за да се класира. Ако завърши наравно срещу Португалия, ще има нужда мароканците да бият Испания с повече от един гол разлика.