Кой е човекът, който е отказал поканата на Стилиян Петров да се включи в Мача на надеждата пред над 20 000 зрители на Националния стадион?

Този въпрос логично изникна след думите на бившия капитан, който призна за неприятната ситуация. Петров отказа да назове името, за да не се развали позитивното настроение около звездния двубой с благотворителен характер.

На въпрос дали има футболист, който му е отказал, Стилиян отговори:

"Да, има. Но няма да му кажа името, защото каузата е позитивна. Не искам да навлизам в тези неща. Всеки си има мнения, виждания, пререкания. Но съвсем нормално, аз съм го очаквал. За мен не е проблем. Хората, които дойдоха да зарадват всички фенове, показват големи сърца".

По неофициална информация, въпросният бивш футболист е настоящият треньор на Хебър Любослав Пенев. Като състезател той също пребори заболяване, заради което не бе и на Мондиала в САЩ '94.

Отказът на Пенев, по думите на Стилиян, обаче наистина изглежда логичен, а причината е любопитна - Христо Стоичков. Двамата бивши съотборници в националния отбор са в повече от обтегнати отношения от 2016-а година. Тогава Пенев изненадващо отказа да се включи в шоуто на Стоичков отново на Националния стадион.

След мача Камата призна, че е крайно разочарован и е изтрил номера на бившия си съотборник.

Колкото до двубоя на Стилиян - Стоичков бе централна фигура, което автоматично изключваше варианта Пенев да се бе появил на терена. Дори и в името на благотворителността...

Снимка: Bulphoto