Щастливите 13" е рубрика на Dir.bg за една легенда. Култовата игра на Български спортен тотализатор - Спорт тото 1 с неговите 13 мача, е ветеран на 64 години у нас и отдавна има народната любов. Всяка седмица ще ви представяме тези 13 мача, които могат да ви донесат съвсем немалки печалби.

Колонката с мачове в извънредния 49-и тираж можете да пуснете до 19 ч на 22 юни в пунктовете на Спортния тотализатор, но и онлайн - страницата www.toto.bg.

Този път шест от мачовете са от Евро 2020, а останалите седем идват от норвежката втора дивизия. Ето какво предлага този извънреден тираж, в нашата рубрика "Щастливите 13":

1. Хърватия - Шотландия, вторник, 22 ч

Идват мачовете на истината в група А на Европейското първенство, където Чехия и Англия водят с по 4 т., а хървати и шотландци имат по 1. Победа за който и да е от двата тима тук го оставя в играта най-малко като един от четирите най-добри трети отбори, но реми е самоубийствено - отпадат си заедно.

2. Чехия - Англия, вторник, 22 ч

Равенство стига за класиране и на двата състава като първи и втори в групата, като то ще остави чехите на върха. Което не е чак толкова лош сценарий за англичаните, защото ги праща на втория в групата с Испания, Полша, Швеция и Словакия. А победителят тук ще играе с някой измежду Франция, Португалия или Германия, освен ако унгарците не сътворят чудо в тази група.

3. Швеция - Полша, сряда, 19 ч

И точка стига на скандинавците (с 4 точки сега) да се класират, докато Полша (1 т.) изпреварва шведите, ако успее да ги победи. Всякакъв друг изход, освен успех, вади Левандовски и компания от турнира.

4. Словакия - Испания, сряда, 19 ч

Изправена до стената с две ремита, Испания (2 т.) на Луис Енрике трябва да победи на всяка цена. Словаците (3 т.) ще играят с мисъл за равенство, което ги оставя пред този съперник и поне на трето място в групата (в зависимост от другия резултат).

Снимка: Getty images

5. Португалия - Франция, сряда 22 ч

Европейският срещу световния шампион. Какъв по-голям мач да има на това първенство!? Французите (4 т.) се провалиха срещу Унгария (1 т.) и сега трябва да спечелят поне точка, за да са сигурни за едно от първите две места. Португалия (3 т.) с реми е поне трета в групата, но дали това ще стигне в битката да е сред най-добри четири отбора в групите - не е ясно.

6. Германия - Унгария, сряда 22 ч

Германците се събудиха и имат вече 3 точки, като победа над аутсайдера в групата ги прави сигурни осминафиналисти (може да спечелят групата, ако Франция не победи Португалия). Но "маджарите" показаха колко са корави и знаят, че победа също може да ги изстреля на осминафинал. При реми или поражение те остават извън тройката със сигурност.

7. Брине - Кфум, вторник, 19 ч

8. Гроруд - Старт, вторник, 19 ч

9. Осане - Санднес УЛФ, вторник, 19 ч

10. Йерв - Стрьомен, вторник, 19 ч

11. Ранхайм - Рауфос, вторник, 19 ч

12. Аалесунд - Стьордалс Блинк, вторник, 19 ч

13. Хам Кам - Согндал, вторник, 19 ч

Седемте мача са от второто ниво на норвежкия футбол, където мачовете си вървят, независимо от Европейското. Лидер в класирането след 6 кръга е Хам Кам с 14 точки, а последен е Стьордалс Блинк, който има само 3 т. и 5-13 голова разлика.

Снимка: Getty Images

Прогнозите на Corner.bg

1. Хърватия - Шотландия 1

2. Чехия - Англия Х

3. Швеция - Полша Х

4. Словакия - Испания 2

5. Португалия - Франция Х

6. Германия - Унгария 1

7. Брине - Кфум 1

8. Гроруд - Старт Х

9. Осане - Санднес УЛФ 1

10. Йерв - Стрьомен 1

11. Ранхайм - Рауфос 2

12. Аалесунд - Стьордалс Блинк 1

13. Хам Кам - Согндал Х.