Националният селекционер Красимир Балъков говори с медиите преди утрешния мач срещу Черна гора.

България гостува в Подгорица от 21:45 ч. наше време, в мач от квалификациите за Евро 2020.

Двата тима са на последните места в групата с по едва две точки, а родният отбор няма успех вече почти година.

За последно България усети вкуса на победата на 13 октомври 2018-а, когато надвихме Кипър с 2:1 на националния стадион "Васил Левски".

Последваха 9 мача без успех, а активът на Краси Балъков е 4 загуби от 4 мача.

Той обаче заяви, че вижда развитие в отбора, а голямата цел е през месец март, когато по всяка вероятност ще намерим място в плейофите на Лигата на нациите, които ще ни дадат втори шанс за класиране на Евро 2020.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16409376/0131

"Не е добре, когато имам толкова проблеми в отбора, но в Черна гора също има проблеми. В националния отбор е така. Трябва да се вземат решения в последния момент.

На 99% съм готов със състава за мача. Запознат съм с противника, както и те с нас. Знаем качествата на футболистите на Черна гора. Имат силни играчи, които играят в добри отбори.

Ние обаче ще се опитаме да излезем победители в този мач. Всички отбори в тази група са с изравнени възможности.

Виждам позитивно развитие в отбора. Знаете каква е нашата цел. Нашата цел е през март. Там трябва да се съсредоточим. Тези мачове са за чест. Всеки мач обаче ние играем за победа.

В Черна гора има двама нападатели, които са изключително качествени. Имат опитни футболисти в средата на терена. Савич, който е много класен футболист.

Няма да е лесно, но ние имаме нашите силни страни. Отборът разбира нашата философия. Надявам се да покажем добро лице, добър синхрон. Разчитаме на колектива", сподели Балъков.