Изпълнителният директор на Левски - Красимир Иванов, даде изявление след Общото събрание на акционерите в клуба.

Той обяви, че в края на миналата година задълженията на "сините" са били 18,3 милиона лева, като се очаква да бъдат намалени в края на тази година.

Ето какво каза той:

"Да, имаме задължения, но тази тема е силно преекспонирана. Опитваме се в дългосрочен план да стигнем до решаване на всички въпроси. Задълженията не са тайна - 18.3 милиона са в края на миналата година.

Надяваме се тази да има намаляване. Приходите са свързани с възможности за привличане на нови рекламодатели и спонсори. Това е един непрестанен процес. Отборът трябва да е и финансово подсигурен.

Работи се в тази насока. Смятам, че интересът го има. За нас голямото предизвикателство е ние да излъчваме позитивно послание. Понякога се чувствам разочарован, когато имаме наказания, но нещата са такива.

Инфраструктурата струва пари. Това е пътят, който всички клубове ще трябва да извървят. Очевидно без пари няма да стане. Не знам привърженик на Левски, който да е недоволен, че тимът е на първо място. За нас позитивната новина е промяната в това, което се случва в настроението на тренировки и в съблекалнята.

Дано това ни помогне да преодоляваме трудностите заедно. Всеки клуб в страната иска да върне хората на стадионите. Голяма част от усилията са насочени именно към това как да се води комуникацията с привържениците така, че да не се допускат наказания за клуба. Доста усилия трябва да има там. А ще станат ясни и какви са последствията от новия Закон за провеждане на спортните мероприятия. Общото настроение е, че трябва да има диалог и съвместна работа.

Очевидно Славиша Стоянович помогна в процесите, които бяха започнали преди това. Подобрена е обстановката на тренировки и комуникацията, но сме далеч от това да казваме, че това е единствената причина. Ние в момента берем плодовете на труда, който е полаган и преди това.

Темата за спортния директор се обсъжда, защото в сегашната ситуация въпросът е още по-актуален. Всички искаме клубът да запази първото си място. Продължаваме да работим по това и се надяваме в скоро време да имаме решение. Не е нито много близо, нито много далеч. Не е тема, която в момента е пареща, но се надявам до края на годината да имаме ясен отговор.

В момента конкретни преговори не се водят. Старши треньорът няколоко пъти каза, че има нужда от подсилване, така че това е естествен процес. Опитваме се до четвъртък да направим каквото можем. Повечето имена са спекулации, или опити за вдигане цената на играчите за трансферите им в други клубове".