Селекционерът на България Младен Кърстаич остана доволен от представянето на отбора, въпреки поражението от Черна гора с 0:1 на старта на Европейските квалификации в група G.

Според него равният резултат би бил по-реален днес, но отбеляза няколко пъти физическото превъзходство на гостите.

"Не отбелязахме гол и затова загубихме. Аз преди мача казах на футболистите, че ни чака от психологическа гледна точка много тежък мач. Целият тренировъчен процес беше посветен на това и ние го очаквахме.

Не може да се очаква красива игра. Исках сигурен пас, точен пас, Черна гора е физически много по-доминиращ от нас отбор. И това в крайна сметка се оказа решаващо", започна Кърстаич.

"Но не мога да съм недоволен от отбора. Не е леко за отбор, който е създаден преди половин година. Със сигурност предварителните очаквания да спечелим оказаха своето влияние. Това е генерация която ще играе дълго време заедно. В предишните четири мача постигнахме три победи и се видя, че отборът има потенциал.

За първи път ни гледат 11 хиляди души, момчетата го заслужиха. Някои неща още се напасват. Трябва да бъдем реалисти, идея има , бъдеще има. Играчите вложиха всичко. Предстои ни мач в понеделник, ако ще се предаваме, няма смисъл да пътуваме".

След това той заяви, че този отбор има бъдеще и това се е видяло не само днес.

"Може би, ако беше равен резултат, щеше да е реален. Но Черна гора ни победи. Някои играчи бяха притеснени и го разбирам. Може би имаше страх да не се сбърка, и една такава грешка доведе до гола в нашата врата. Такива грешки правят и опитните, не само младите футболисти", допълни селекционерът на България.