Кристиано Роналдо демонстрира самочувствие при официалното си представяне пред медиите като футболист на "Ювентус".

Португалецът заяви, че е по-различен от останалите футболисти, които си мислят, че на 33 години състезателната кариера е към своя край.

Роналдо премина в "Ювентус" от "Реал" (Мадрид) с четиригодишен договор срещу сумата от 112 милиона евро.

"Аз съм различен от останалите играчи, които мислят, че кариерата приключва на тази възраст. Аз не съм като тях. Избрах "Ювентус", защото е един от най-великите клубове в света. Решението ми да приема предложението на "Юве" е добре премислено, всички мои близки ми казваха, че този клуб ще ми пасне идеално.

Затова решението ми да дойда тук беше лесно, като се има предвид, че това е най-големият отбор в Италия, който разполага съас страхотен президент и изключителен треньор", каза Роналдо на пресконференцията.

Embed from Getty Images

"Все още съм доста млад и се наслаждавам на футбола. Освен това обичам предизвикателствата в моя живот - от "Спортинг", през "Манчестър Юнайтед" и "Реал" до "Ювентус". Не съм тъжен от напускането на "Реал". Прекарах девет страхотни години в Мадрид, но имах нужда от ново предизвикателство, да напусна зоната си на комфорт и отново да докажа на всички, че съм топиграч", каза още Роналдо.

Снимка: Официален сайт

"Желанието ми е да оставя сериозна следа в историята на "Ювентус". Шампионската лига? Можем да я спечелим. Аз обаче искам да спечеля също така Серия "А" и Купата на Италия.

Шампионската лига е много труден и тежък турнир, но "Юве" вече няколко пъти беше много близко от спечелването, като стига до финали. Надявам се да донеса късмет. Най-вече във финалите, където всичко се решава в детайлите", сподели с усмивка Кристиано.