Кристиано Роналдо влезе в период от кариерата си, в който вече не е смятан за един от най-скъпите футболисти в света.

Португалецът е под №18 в класацията на футболната обсерватория CIES, която е най-достоверният източник за статистически изследвания.

Тя ежемесечни представя доклади по любопитни казуси в европейския футбол, от които се добива реална представа за състоянието на играта. Специалистите изчисляват цената на футболистите според тяхното представяне, възраст и други фактори, които са част от сложен алгоритъм.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ С 30-ТЕ НАЙ–СКЪПИ ФУТБОЛИСТИ В СВЕТА >>>

Предвид 33-годишната възраст на португалеца, пропадането му в класациите е нормално и е за сметка на купа от млади таланти, които навлизат все по-уверено в големите отбори, а и не само.

Това обаче не попречи на Ювентус да плати 100 милиона евро за португалеца, който продължава да играе на много високо ниво.

Другият гениален играч на нашето време - Лионел Меси, се задържа в топ 10, но също губи няколко позиции. Аржентинецът е вече на 31 години, но цената му в момента се равнява на 170,6 милиона евро.

Показваме ви топ 30 на най-скъпите футболисти. Отборът-шампион в тази категория е Манчестър Сити с цели седем представители. Европейският вицешампион Ливърпул може да се похвали с петима, а Барселона и Тотнъм с по четирима.

Крайно любопитно е, че след продажбата на Роналдо, Реал няма нито един представител в топ 30.

Някои имена ще Ви изненадат, други не.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА НИ >>>