Към края на кариерата си Кристиано Роналдо дава все по-често интервюта, но рядко говори за живота си след футбола.

Пред Sportbible португалецът говори по-различни теми, но най-интересното бе как се вижда в бизнеса, след като окачи бутонките.

"Все още обичам футбола. Обичам да забавлявам феновете и хората, които ме харесват. Не става дума за възраст, а за манталитет. В последните пет години започнах да се радвам на моите процеси извън футбола, така че не се знае какво предстои", заяви португалецът.

В момента той се занимава с реклама на бельо, мъжки дрехи, обувки, ресторанти, фитнеси, хотели и всякакъв друг бизнес.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/750-67681-2687/0331/bg

"Не искам да имитирам никого. Трябва да бъдеш себе си през цялото време, но винаги можеш да вземеш нещо от някои добри примери, не само от футбола, но и от други спортове - Формула 1, НБА, голф, UFC и т.н. Най-добрите атлети имат подобни работни етики. Дори изпълнителните директори на големи компании винаги са мотивирани и трябва да работят усърдно, за да постигнат добри неща.

Трябва да вярваш в себе си. Във футбола имам по-голям контрол. Знам какво мога да направя. В бизнеса е по-трудно, зависиш от други хора, но аз имам добър екип. Ще бъде предизвикателство.

Изминаха години, изпълнени с усърдна работа, отдаденост и страст, за да постигна това, което направих във футбола. Извън него имам още работа за вършене, но не ми харесва да съм номер две или три.

Винаги искам да съм номер 1. И 100% ще го постигна", сподели 34-годишният Роналдо.

 

Снимка: AP/БТА