Макар из целия свят клубовете да са водени от максимата, че футболът е игра за феновете, то елитен български тим за трета поредна седмица ще затвори стадиона си за посетители.

Става въпрос за отбора на Царско село, който взе решение да не отваря скромния си стадион в едноименния комплекс и за мача срешу Левски в сряда.

Решението е изцяло на клуба, а не е продиктувано от наказание или заповед на БФС.

Царско село, който заема последното място в класирането, игра пред празни трибуни срещу други два столични тима - Локомотив и Славия, а сега това ще се случи и срещу Левски.

Припомняме, че и домакинството на Царско село срещу ЦСКА се игра без гостуващи фенове, като тогава това бе заради бойкот на "червените". Той бе продиктуван от умишлено поставените високи цени на билетите, както и съвсем основателното твърдение на агитката, че този стадион не би трябвало да посреща мачове от елита.

Така Царско село си осигури комфорта да посрещне четирите си столични съперника без техни фенове. Ясно е, че домакините няма своя фенска маса, като затварянето на стадиона не ги тревожи особено.

Решението на клуба за затварянето на стадиона за мача срещу Левски, който е в сряда от 17:30, е оправдано с противоепидемичните мерки.

"Ръководството на СФК Царско село 2015 София би искало напомни за решението си взето на база заповед на Министерството на здравеопазването РД-01-890 от 03.11.2021 и усложнената обстановка свързана с разпространението на COVID-19 в България.

Поставяйки на първо място здравето на футболисти, служебни лица и фенове, клубът съобщава, че всички домакински мачове, докато в действия е настоящата заповед на МЗ, ще се играят БЕЗ ПРИСЪСТВИЕТО НА ПУБЛИКА.

В тази връзка и предстоящия мач Царско село - Левски, който ще се играе на 01 декември от 17:30 часа на стадион "Арена Царско село" ще се проведе при закрита врата.

По същата причина без публика бяха проведени и предишните две домакинства на отбора срещу Локомотив София и Славия", написаха от клуба.