Един от най-интересните събеседници за репортерите пред стадион "Васил Левски" след мача България - Парагвай (0:1) бе Йордан Лечков.

Първият вицепрезидент иска властта в БФС, въпреки че преди 20 дни Изпълкомът гласува това доверие на Михаил Касабов. Някогашният халф на националите подаде жалба пред съда и иска да бъде вписан като временно изпълняващ длъжността президент.

Ето какво каза Лечков като коментар на мача с парагвайците:

"Няма какво да се изненадваме от представянето. Треньорът имаше право на ротации. Резултатът не е положителен и е лошо, че не успяваме да вкараме гол.

Мисля, че се уверихте, че проблемът не е в треньора и това съм го казвал и преди. Футболистите са тези, които трябва да печелят мачове".

Естествено, далеч по-интересно бе да се чуе какво ще каже вицепрезидентът на БФС за жалбата, която подаде пред съда в търсене на промяна кой да ръководи централата:

"Не бих казал, че седмицата е бурна за БФС. Месецът е бурен, необяснимо за мен защо. В момента съм първи вицепрезидент и все още съм такъв.

Не съм подавал оставка. Има си устав и всичко, което правя е само и единствено по устав. Конгресът ме е гласувал да съм вицепрезидент и изпълнявам задълженията си.

Има си докладчик и там не пише аз да съм подавал оставка. Не нося отговорност за чужди действия. Футболният съюз като ръководство е постигнало не малко за последните 14 години.

Аз не съм говорил за Конгрес. Ние в момента караме мандата си. Имаме подадена оставка, която трябва да бъде приета и гласувана на Конгрес. Готов съм да си довърша мандата."

Ново заседание на Изпълкома ще има на 26 ноември, като се очакваше, че на него ще се насрочи Извънреден изборен конгрес през февруари или април. Думите на Лечков внасят доста сериозен смут в тази насока... Следващият редовен конгрес е чак през януари 2022 г., та явно вицето се стяга да управлява дотогава.