Бившият вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков говори пред репортерите след края на Конгреса на централата, след който тя има своя нов президент - Георги Иванов.

Лечков пожела успех на новото ръководство начело с Иванов и беше категоричен, че е приключил работата си във федерацията с напускането на Борислав Михайлов.

"Беше напрегнато, съвсем нормално. Мисля, че този, който е търсил резултатите, ги е постигнал. Пожелавам успех на новия президент и на Изпълкома. Няма да бъда част от бъдещото ръководството на българския футбол. Както съм казвал и преди, когато Боби Михайлов си тръгне, ще го направя и аз", започна бившият футболист.

Мисля, че всичко беше достатъчно прозрачно. Ако има недоволни, да си кажат. Аз съм убеден, че ще има промяна и дай боже да има резултати. Ако и националния отбор покаже по-добри игри, всички ще бъдат доволни.

Георги Иванов си направи кампания, имахте възможност и вие да се срещнете с него. Делегатите днес решиха да изберат него. Идва времето на младите и им пожелавам успех. Аз ще продължа да казвам това, което виждам. Ще повторя, че ако националния отбор покаже по-добри игри, то тогава и неговата работа ще бъде по-лека", каза Лечков.