Гари Невил е една от емблемите на Манчестър Юнайтед, след като прекара почти две десетилетия в първия отбор на клуба. Бившият защитник защитаваше честта на "червените" дяволи между 1992 и 2011 година, а сега не пропусна да жегне клубното ръководство за отношението към Мейсън Грийнууд, за когото вчера стана ясно, че ще си тръгне от "Олд Трафорд".

21-годишният нападател бе разследван в последните шест месеца и в крайна сметка ще напусне по взаимно съгласие, макар обвиненията в изнасилване срещу него да бяха снети.

"Още от първия ден бе ясно, че повече няма да играе за Манчестър Юнайтед. Но самият начин, по който се стигна до приключването на нещата, бе просто ужасен. Когато има подобни ситуации, има нужда от силно лидерство, дори авторитарно. И това трябва да дойде от най-високото ниво, а в Манчестър Юнайтед просто липсва", заяви Невил в предаването на Sky Sports - Monday Night Football.

Когато говори за Юнайтед, Невил със сигурност има какво да каже, тъй като изигра общо 602 мача за отбора.

Грийнууд имаше договор с родния си тим до 2025 година, но ще му се наложи да си тръгне предсрочно.

Той дебютира за Юнайтед през 2018 година, като записа общо 130 мача с 36 попадения. Силното му представяне през 2020 година пък доведе и до единствената му изява с националния екип на Англия. Нападателят дебютира за "трите лъва" в мач от Лигата на нациите срещу Исландия преди три години.