Джейми Карагър смята, че доверието към системата VAR в Англия никога не е било по-ниско. Легендата на Ливърпул стана поредната личност с коментар, касаещ случващото се в последните дни, след като мърсисайдци станаха жертва на отменен гол след консултация с видео асистент рефера при загубата с 1:2 от Тотнъм.

Къртис Джоунс също бе изгонен след намеса на системата, като първоначално бе получил само жълт картон.

"Говорим за същинска криза. Не мисля, че някога доверието към VAR е било по-ниско отколкото е в момента. И не става дума само за случилото се с Ливърпул, говорим за всичко от началото на сезона до момента. Не искам да създавам излишно напрежение към Хауърд Уеб (б.р. - шеф на съдиите), защото мога да си представя как всички те се чувстват в последните няколко дни", заяви Кара.

"Не съм фен на теориите на конспирацията, които облагодетелстват един или друг отбор. Всички сме правили грешки в работата си, така че им съчувставм. Но случващото се е без какъвто и да е прецедент и обясненията са просто невероятни", смята бившият защитник, изиграл над 700 мача за "червените".

Шей Гивън, когото гледахме на стадион "Васил Левски' в благотворителния "Мач на надеждата" на Стилиян Петров преди по-малко от месец, също критикува VAR.

"Не става дума за ядрена физика, но в същото време има човек за VAR, има асистент на човека за VAR, а също така има и трети човек там. Как тези хора могат да направят такава грешка в толкова важен момент?", попита дългогодишният вратар на Нюкасъл.

Вчера от Ливърпул излязоха с позиция по темата, като стана ясно, че се обмисля и вариант, в който ще има съдебни действия спрямо Премиър лийг след решенията в ущърб на мърсисайдския тим.