Лекарят на националния отбор на България по футбол д-р Бисер Бочев взе участие в официалната пресконференция преди гостуването на Грузия. Д-р Бочев, който е шеф на медицинския щаб на “лъвовете”, говори за случилото се с Тодор Неделев и изтъкна бързите действия при ситуацията със снощната катастрофа като ключови.

По думите му играчът няма как да мисли за футбол в следващите 3 до 4 месеца, като първо капитанът на Ботев (Пловдив) трябва да се върне към нормалния си начин на живот.

“C оглед на тежката травма, можем да кажем, че Тодор Неделев е в добро състояние. Вече излезе от медикаментозната кома и всички сме оптимисти за крайния изход. Снощи след катастрофата той беше със силно главоболие, частична амнезия, кървене, липса на ориентация. Това ни принуди бързо да го заведем в болница, казва още лекарят на националния отбор на България. И допълва, че веднага е била установена сериозна фрактура на черепа в дясната област. С доста неприятна прогноза, ако не се вземат с бързи и спешни мерки. След бърза консултация с роднините на Тодор и получаване на съгласие от тяхна страна, аз подписах документите за операцията”, каза Бочев.

“Надявам се, че много скоро Тодор Неделев отново ще бъде в състояние да води нормален живот. В момента е под контрол, ще остане в реанимацията и ще бъде под наблюдение. И чак след известно време ще се вземе решение как да се завърне в България. Предлагам да мислим да мислим за излизането му реанимация. Трябва да минат поне три-четири месеца преди да се мисли за футбол”, добави още той.

Мачът с Грузия остава по програма - от 19:00 часа утре вечер в Тбилиси.