Рекордьорът по "Златни топки" Лионел Меси призна, че все още се чувства малко "Изгубен" във Франция, но настоя, че не е направил грешка с избора си на Пари Сен Жермен. Аржентинецът направи това разкритие в интервю за "Франс Футбол".

Това лято на Меси му се наложи да напусне Барселона след 21 години в клуба, тъй като каталунците не можеха да си го позволят и да продължават да плащан заплатата му. Той е избрал френския клуб, за да бъде отново заедно с Неймар и да играе с Килиан Мбапе. "Не направих грешка", категоричен е той.

Той призна, че няколкото аржентинци в отбора, Неймар, както и Мбапе, който говори чудесно испански, са му помогнали да свикне в клуба.

"Лесно е да играеш с футболист като Мбапе. Но трябва да призная, че все още се чувствам малко изгубен. Трябва да опозная по-добре града, за да намирам по-лесно пътя ми. Имах своите навици в Барселона, познавах всяко кътче, често ходех на едни и същи места", каза суперзвездата.

Меси все още не е намерил идеалния дом със съпругата си и трите им деца и продължава да живее на хотел. Той разкри, че синовете му са започнали да го учат на френски, който бърдо са усвоили в училище. "Те са по-добри от мен в това", уверява той.

Меси каза още, че никога не си е представял, че ще напусне Барселона и ще играе на друго място. Когато се е връщал със спечелената Копа Америка е бил готов да подпише новия си договор с Барса и да се готви за новия сезон.

"Мислех, че се очаква само моя подпис. За мен и семейството ми бе ясно, че ще приключа кариерата си в Барселона. Но когато се върнах, ми казаха, че не е възможно да остана повече, че трябва да си намеря нов отбор, защото Барса не може да си позволи за удължи договора ми. Това промени плановете ми", откровен е аржентинецът.