"Левски" ще чака одобрение от новия треньор Славиша Стоянович, за да реши дали да извърши най-ключовия трансфер за лятото.

Той не е на нов играч, а е свързан с продажбата на исландеца Холмар Ейолфсон, който е желан от френския "Нант" и шотландския "Селтик".

Според в. "24 часа" пратеници на "Нант" ще бъдат на трибуните на стадион "Георги Аспарухов" в понеделник вечер, когато "сините" приемат "Черно море". Там ще е и Стоянович, който ще поеме официално "Левски" на следващия ден.

Ейолфсон още няма мач като титуляр през сезона, след като се завърна сравнително късно от Мондиал 2018, където бе в състава на Исландия. Той бе привлечен за около 500 000 евро от "Макаби" (Хайфа) и е стълб в отбрана, редом но чеха Давид Яблонски.

Решението, което трябва да вземе "Левски" е: Да задържи един от най-силните си играчи или да прибере солидна сума (вероятно 2 милиона евро) с добра печалба и да инвестира тези пари в трансферните цели, които ще има Стоянович.

"Нант" е воден от Клаудио Раниери, голямо име в треньорския занаят, а в атаката на отбора играе Колбейн Сигтордсон - исландски национален нападател.

Без съмнение той е човекът, дал идея за Холмар, след като клубът открито търси централен защитник за новия сезон.