Притежателят на 35% от акциите на футболния Левски - Константин Папазов, разкри доста притеснителни неща около клуба.

В сутрешния блок на "NOVA", баскетболният треньор призна, че в последните месеци клубът е натрупал нови задължения в размер на 5,8 милиона лева.

По-голямата част от тази сума е за заплатите на играчи и служители, които не са плащани в последните месеци. Също така по времето на пандемия Левски е натрупал нови задължения към Националната агенция по приходите.

В този момент именно това задължение е огромният проблем пред клуба, а преди дни по време на Общото събрание, изпълнителният директор Павел Колев заяви, че вариантът с обявяването на несъстоятелност не е толкова далеч.

Според Папазов, пък единственият начин за спасение изглежда активизация на феновете или незабавно подписване на рекламен договор.

"За съжаление дълговете не са 4-5 милиона, а вече са 5 милона и 800 хиляди лева. Трябва сами да си събираме парите и да се оправяме.

Появихме се и отървахме Левски от мъртвата хватка на неизвестността с акциите на Божков. Но какво наследихме? Липса на благодетел, ситуацията с коронавируса и цялата обстановка в държавата. И затова Левски плаща скъпо сега.

т неизвестността пред бизнеса страда нашият клуб. Касата на клуба е празна, това е истината. Тя може да бъде напълнена чрез голям рекламен договор. Поне 10 фирми си мечтаят и искат да помогнат, защото Левски е най-големият потребител в България. Всички обаче чакат да има някаква яснота.

Затова трябва съвсем сами да съберем парите, които са нужни да спасят Левски от фалит", заяви той.