В Левски са на финалната права в решаването на един от многото финансови проблеми в клуба.

Става въпрос за халфа Симеон Славчев, който още в първите си часове като треньор на "Герена", Станимир Стоилов обяви за ненужен.

Бившият национал на България обаче отказа да разтрогне по взаимно съгласие, като настояваше да получи дължимите му заплати, компенсация за прекратения договор и всички оставащи възнаграждения до края на контракта.

Славчев е искал около 400 000 евро от клуба, което разбира се е тотално непосилна сума за Левски в този момент.

В казуса се е намесил новият член на Управителния съвет Даниел Боримиров, който е успял да склони Славчев да намали значително претенциите си.

Двамата са се договорили играча да разтрогне като получи само дължимите му заплати до месец октомври, без да иска възнагражденията до края на договора си.

Освен това двете страни ще разсрочат този дълг, а по всяка вероятност Славчев ще продължи кариерата си в друг столичен клуб - Локомотив.

Халфът бе сред играчите с най-високи заплати на "Герена", но той подписа по времето на Васил Божков, когато парите в клуба не бяха особен проблем.

Във времената на най-голяма криза той постъпи коректно с Левски, като намали огромното си възнаграждание от около 20 000 евро цели четири пъти.

Въпреки това той така и не успя да навлезе в нужната форма, а Станимир Стоилов бе категоричен, че не го искав в състава си.