Левски официално се раздели с още един от култовите играчи, донесли на клуба Купата на България през 2022-а.

Става въпрос за Билал Бари, който си тръгва от клуба, след като изтичащият му договор не бе подновен.

Билал Бари изигра 69 мача за Левски и вкара 13 гола, като имаше кошмарна последна година и половина, в която заради тежка травма и последвали усложения, като в целия този период мароканецът записа едва 103 игрови минути.

Именно заради това раздялата с Бари не бе изненадваща, но заради отношението към Левски, той ще получи специално изпращане с феновете, които ще могат да се снимат с него на 15 юни в клубния магазин.

Причината Билал Бари да е толкова обичан на "Герена" е, че в най-тежкия момент за клуба, когато "сините" едва събраха играчи да стартират подготовка, именно Бари бе единственият чужденец, който пренебрегна възнагражението си и се обявсни в любов на Левски в тежкия момент.

Всичко това се възнагради на Бари, който месеци по-късно вдигна Купата на България, а освен това се превърна и в култов любимец на "сините" фенове.

Вече е почти сигурно, че негов заместник на "Герена" ще е голмайсторът на първенствово Алекс Колев, който направи страхотен сезон именно под ръководството на Станислав Генчев.

Новият треньор на Левски е готов да привлече още един бивш свой кадър за атаката на "сините", още повече, че се очаква и продажба на титулярния нападател Рикардиньо.

Става въпрос за Димитър Митков, който се раздели със столичния Локомотив и вече е свободен агент, като 24-годишният играч ще се окаже доста изгоден резервен вариант за "синята" атака.

Станислав Генчев отлично познава качествата на Митков, защото му бе треньор в Локомотив, като именно под негово ръководство нападателят направи най-силните си мачове.

В интервю пред "Дарик" вчера, Станислав Генчев разкри, че до края на седмицата Левски трябва да подпише с поне трима играчи, а до началото на сезона новите попълнения ще са пет или шест.