"Левски" е близо до официална раздяла с Делио Роси, след като собственикът на клуба Спас Русев проведе няколко разговоро с италианския треньор.

Най-вероятно ще има споразумение, което да е добро и за двете страни, но "сините" ще трябва да платят половината дължими пари на Роси и щаба му, а това са близо 500 000 лева.

Италианският наставник отказа да си тръгне по взаимно съгласие и без да получи дължимото му по договора, който е за още година.

Роси бе обявен за ненужен след 3:2 над "Вадуц", донесло отпадане от Лига Европа.

"Левски" има вече и нов треньор в лицето на Славиша Стоянович, който обаче не може да подпише официално и да води отбора, докато не бъде изяснен казусът "Делио Роси".

Вероятно словенецът ще поеме нещата и на практика от 1 август, сряда, а в щаба му влизат двама българи - Асен Букарев и Валентин Захариев (треньор на вратарите), както и двама чужденци, с които е работил в "Цървена звезда".

Единият сръбски асистент на Стоянович ще започне работа веднага, а другият - от края на август или началото на септември, тъй като още е в договорни отношения с друг клуб.

Домакинството срещу "Черно море" в понеделник ще бъде водено отново от тандема Георги Тодоров-Тодор Симов, които бяха на скамейката и при 1:0 над "Ботев" в събота на старта на първенството.