Левски успя да запише първа победа в зимната си подготовка в последния контролен мач на турска земя.

"Сините" победиха с 2:1 отбора на Верес, който заема девето място в класирането на украинския елит.

Така след 34 дни на турска земя, Левски завърши зимния си лагер с една победа, едно поражение и четири равенства.

Днес Станимир Стоилов отново заложи на голяма част от младите си играчи и направи редица ротации в хода на мача, а Левски изигра може би най-силния си двубой от началото на подготовка.

Особено през първата част, когато "сините" спокойно можеха да водят с няколко гола, но направиха куп пропуски.

Още преди да е изтекла първата минута на мача, Марин Петков се оказа сам срещу украинския страж, финтира го и вкара в празната врата за 1:0.

Последваха минути на тотална синя доминация, но играчите на родния тим направиха и много пропуски, включително и от бялата точка.

Станимир Стоилов даде наказателния удар на 16-годишният Асен Митков, който с доста високо самочувствие опита технично изпълнение в стил Жоржиньо, но не успя да отбележи.

Украинският Верес пък създаде само един шанс през тази първа част, но успя да изравни. Това бе в края на първата част, когато капитанът на тима Михайло Серхийчук вкара след контраатака.

През втората част Левски отново бе по-добрият тим на терена, макар и да не създаде чак толкова положения.

Все пак "сините" вкараха заслужен втори гол, който бе изработен от новото бразилско попълнение Уелтън. Той навърза няколко противникови играчи и предостави топката за Здравко Димитров, който вкара за 2;1.

Тази вечер Левски се прибира в България, а през уикенда ще изигра още една контрола, срещу благоевградския Пирин.