Левски ще търси спешна продажба на двама или трима от основните си играчи, за да стабилизира финансовото си състояние поне до лятото. Клубът изпадна в цайтнот след пропадането на сделката с компанията United Group, която се подготвяше от няколко месеца и щеше да гарантира спокойствие в клуба.

Вероятно са били направени и разчети за харчовете в следващите месеци, но сега плановете се променят драстично, а продажбата на играчи е начин за набавяне на пари сега и веднага, които да донесат стабилност.

Проблемът е, че трансферният пазар е отворен в твърде малко страни, откъдето може да дойде добра оферта за футболист на "сините", а и времето до затварянето и там намалява.

Все пак от Русия още има интерес за привличането на Хосе Кордоба, панамския защитник на Левски, като според "Тема Спорт" вече има и конкретни преговори с руския Сочи за преминаването му там.

Трансферите с отбори от тази страна са сложни в момента, но са възможни. Преводите на сумите минават през европейски дружества или такива в Азербайджан, но ФИФА не се меси в отношенията клуб-клуб и ги позволява.

Вероятната сума, която българският клуб ще получи, няма да е на стойност 2 милиона евро, каквито оферти дойдоха за Кордоба през зимната пауза. Те бяха отказани тогава, защото на "Герена" се надяваха новият собственик и основен инвеститор да внесе стабилност и да не се налагат изходящи трансфери на основни играчи.

Сега обаче е наложително такива да има и вероятно Кордоба, Уелтън и Ноа Сундберг ще са на пазара. Прозорецът за трансфери в Русия затваря на 21 февруари в 23:59. Това оставя пет работни дни за извършаване на сделки с клубове в тази страна.

Руските клубове играят само във вътрешното си първенство и турнир за купата, след като УЕФА ги извади от своите надпревари като част от санкциите по страната заради военния конфликт с Украйна.