"Ливърпул" ще опита да продаде и даде под наем общо 12 футболисти в следващите 20-ина дни, след като съставът на първия отбор набъбна сериозно.

Бюджетът за заплати също трябва да бъде регулиран, а след привличането на вратаря Алисон Бекер за 70 милиона евро, Наби Кейта за 55 и Фабиньо за 40 милиона, клубът иска да върне и част от инвестициите.

Първият продаден се очертава да бъде Лорис Кариус, който се провали на финала на Шампионската лига с две абсурдни грешки. Психологически вратарят е напълно сринат, а след трансфера на Алисон очевидно загуби и мястото на титуляр.

Смяна на обстановката за него звучи напълно логичен ход, а и в момента в Германия има интерес към него и цената му е около 17 милиона евро.

Другите за продажба:

Педро Чиривела, Дивок Ориги, Дани Ингс, Лазар Маркович, Марко Груич, Шей Оджо, Рагнар Клаван. Общата сума, която "Ливърпул" се надява да събере за тях, ще е около 80 милиона лири.

Под наем ще бъдат дадени при интерес от сериозни клубове Доминик Соланке, Бен Уудбърн, Рафаел Камачо и Къртис Джоунс. Така мениджърът Юрген Клоп ще има около 25 играчи, с които да работи през сезона.