Нападателят на Сасуоло и Италия Доменико Берарди по всяка вероятност няма да играе на Евро 2024. Футболистът на Сасуоло напусна преждевременно и със сълзи на очите срещата на клубния си тим срещу Верона по-рано днес, а след това стана ясно, че става дума за травма, която ще го остави дълго извън игра - скъсано ахилесово сухожилие.

Това е лоша вест както за националния тим на страната, така и за Сасуоло. Берарди и съотборниците му се борят за оставането си в Серия "А" и имат 20 точки в актива си след 27 изиграни мача - към момента това им отрежда предпоследното място във временното класиране. Доменико вече години наред е един от лидерите на отбора и липсата му със сигурност ще се усети.

29-годишният футболист е юноша на Сасуоло и е играл единствено и само за родния си тим, макар на хартия да се водеше собственост на Ювентус в продължение на два сезона. Но и в двата от тях бе преотстъпван обратно у дома.

Той има 369 мача и 142 гола за клуба.

Тепърва ще става ясно колко време ще отсъства, но диагнозата предполага дълго време извън терена, което означава, че по всяка вероятност няма да играе и на Европейското, макар надеждата да умира последна.

A за капак на всичко Верона победи Сасуоло с 1:0 днес.