Лудогорец премина във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, след като спечели и реванша срещу черногорския Сутиеска (Никшич). Българският първенец победи с 1:0 като гост и с общ резултат 3:0 продължава в турнира.

Напълно очаквано, с оглед разликата в класите, нивото на двата шампионата, традициите (никога наш отбор не е отпадал от черногорски), че и бюджета - в пъти по-голям в Разград, отколкото в Никшич.

Мачът започна по неприятен начин за българския представител, след като в третата минута вратарят на Лудогорец Серджо Падт не отби добре топката след удар с глава, тя попадна в Марко Матанович на 6-7 метра от вратата и шутът му от въздуха щеше да счупи напречната греда, но не влезе.

Постепенно по-класният отбор овладя инициативата, укроти емоцията в играта на Сутиеска и сам създаде положения - Спас Делев и Кирил Десподов стреляха встрани.

Вторият опасен момент пред вратата на гостите дойде пак след намеса на Падт, който излезе да пресече пас към откъсващ се нападател, отби топката и от централния кръг играч на домакините я прати към празната врата. Все пак вратарят стигна навреме и спря удара.

В 53-ата минута интригата, доколкото я имаше, окончателно напусна стадиона в Подгорица. Удар на Каули бе отбит от стража на домакините Владан Гильен в краката на Пиерос Сотириу, който не сбърка - 0:1.

Така Лудогорец спази традицията и не отпадна в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, което никога не му се е случвало.

Два пъти в историята на клуба в Европа е имало отпадане при първо препятствие (от Динамо-Загреб и Милсами), но това бяха мачове директно от втори кръгове. При всяко друго евроучастие първият съперник по традиция е елиминиран.

Следващият е Шамрок Роувърс от Ейре, като първата среща е на 19 юли в Разград, а реваншът - на "Талат Стейдиъм" в Дъблин седмица по-късно.

Ирландците спокойно си довършиха работата в Малта (0:0) срещу Хибърниънс в реванша, след като бяха спечелили с 3:0 у дома.