"Лудогорец" успя да завърши трансфер на бразилския нападател Жуниор Брандао в сложна икономическа сделка. Футболистът ще е в България до часове, ако се вярва на най-големия интернет портал в Бразилия - "О Глобо".

Брандао е на 23 години и играе за втородивизионния "Атлетико Гоянезе", като има 9 гола от старта на сезона и е водещ реализатор на Серия В. Интерес към него не липсва от елитни клубове, като най-настоятелен е бил "Сантос".

Българският шампион плаща 1,5 милиона евро за Брандао, но с тях откупува само 70 процента от правата му. Останалите 30 остават в "Атлетико", който има сериозен глас в следващите  ходове от кариерата на нападателя.

Без съмнение голяма роля за сделката има треньорът на "Лудогорец" Пауло Аутуори, който е име с много сериозна репутация в Бразилия и Южна Америка, а и познава отлично пазара там.

Брандао е искал трансфер, след като в клуба му властва несигурност, породена от оттеглянето на собственика Тито, който остави зад себе си дългове и неизплатени пари на футболисти.

Привличането на този нападател със сигурност ще означава раздяла с Клаудио Кешерю или Якуб Швиерчок - скъпи играчи за върха на атаката, от които обикновено играе само единият. Трима за една позиция едва ли ще е ситуация, която ще удовлетворява футболисти с амбиции.

Към румънеца Кешерю оферти не липсваха от Русия, Турция и Китай, и досега през лятото, а пазарът в Русия и на Изток продължава да е отворен до края на месеца.