Родният шампион Лудогорец публикува декларация, насочена срещу мажоритарния собственик на Левски - Наско Сираков.

Причината е днешното изказване на легендата на родния футбол, в което той посочва Лудогорец като толериран от съдиите отбор.

Това предизвика отговора от страна на шамопионите, които написаха, че в първенството има немалко съдийски грешки в полза на Левски, а освен това призоваха БФС да върне практиката за използване на чуждестранни съдии за дерби мачовете.

Освен това разградчани не пропуснаха да отправят и закачка към ЦСКА, споменавайки "заемодателя на Сираков", визирайки "червения" собственик Гриша Ганчев, който преди време призна, че е давал личен заем на Сираков.

Ето и какво написаха от Лудогорец, публикувано без редакторска намеса:

"По повод ескалиралата отново кампания антиЛудогорец от определени среди в българския футбол бяхме решили да спазваме старата народна мъдрост, че ако хвърляш камък по всяко куче, което те лае, никога няма да стигнеш крайната си цел.

Днес, обаче, не обикновен медиен бърборко, а лично собственикът на уважавания от нас ПФК Левски - Наско Сираков си позволи да прави внушения по адрес на Лудогорец. Няма как да оставим без отговор подобни безпочвени твърдения, в които индиректно се намесва клубът ни.

Длъжни сме да припомним на г-н Сираков, че живеем в правова държава и когато някой има съмнения за корупционни практики може свободно да сезира компетентните органи, давайки надлежно доказателства в подкрепа на твърденията си. Всички ще сме много щастливи, ако има такива и цялото общество да разбере кои са корумпираните футболни съдии. Останалото са клевети, набеждаване и т.н.

Няма да влизаме в полемики за съдийските грешки, защото има и такива в полза на Левски, но за разлика от заемодателя на Наско Сираков не правим среднощни клипчета.

Ние не се интересуваме от случващото се около Левски. Напротив. Винаги сме били колегиално настроени, включително и за последните им желания за промени в програмата. ПФК Лудогорец искаше да се изиграе по програма мачът с Левски, но прояви разбиране заради европейския двубой с Хамрун на синия клуб. ПФК Лудогорец изигра 10 мача повече от опонента си и най-нормално беше да настоява да се спазват определените предварително срокове за край на полусезона. Но и този път не създадохме проблеми и явно трябва да ни е обица на ухото.

В заключение предлагаме да се възобнови практиката за обмен на съдии, която поработи доста добре през това първенство и за мачовете ни с Левски да дойдат международни рефери от водещи първенства. Защото ни се струва, че вече започна "артилерийската" подготовка. От опит знаем, че ще последва канонада, когато наближат мачовете, за да бъдат сплашени реферите.

А иначе г-н Сираков, който е безспорен капацитет във футбола, сам признава класата на Лудогорец. Ние имаме фантастични футболисти и фантастичен отбор. Ние нямаме нужда от ничия помощ, защото ние сме Лудогорец".