Главният акционер на Левски Наско Сираков даде пояснение за скорошните деларации от неговия отбор към Българския футболен съюз, в които централата беше призована за сериозни промени.

Сираков участва в подкаста "Неформално с Георги Петков" и говори по различни теми, свързани с клуба ми. Бившият футоблист уточни, че Левски никога не би атакувал персонално Борислав Михайлов, но и че някогашният вратар също има вина за състоянието на българския футбол, тъй като оставя "тези под него да си развяват коня".

Освен това Сираков се оплака, че отборът му всяка седмица е ощетяван от съдиите, а други тимове получават подкрепа. Като пример посочи конкретно Лудогорец.

В декларацията, която публикувахме, казахме абсолютно всичко. Тя не трябва да се приема като атака към Боби Михайлов. Личностни атаки никога Боби няма да чуе от нас. Ние атакуваме системата и начина, по който се работи в българския футбол. Смятаме, че е абсолютно наложително да има много сериозни промени. По този начин не може да се продължава. Боби има определена вина за това нещо. Допуска хората под него да си развяват коня и да правят каквото си искат. Визирам най-вече съдийската комисия. Там всяка седмица се случва баташкото клане за определени отбори. Почти всяка седмица и срещу Левски.

Всички знаем, че в българския футбол се съдийства и се толерират определени отбори. Лудогорец е един от тях, абсолютно. На Левски бяха откраднати прекалено много точки чрез съдийството. По никакъв начин не сме съгласни, че шефът на съдиите е главният виновник. Мисля, че огромната вина е в самите съдии, които са абсолютно обвързани, зависими и една част от тях корумпирани. Той и Боби може да промени много неща, ако иска. Преди една година заяви, че иска да направи промени, но не ги виждаме.

Никога не съм имал амбиция да съм президент на Българския футболен съюз, защото винаги съм бил горд с работата, която върша за Левски.

Ако Васил Божков досега беше собственик на Левски, поне със сигурност дълговете към НАП щяха да бъдат изплатени. Единствено по негово време бяха погасявани. Преди това бяха трупани."