Старши треньорът на ЦСКА Люпко Петрович даде пресконференция преди домакинството на хърватския Осиек във втория предварителен кръг на Лига Европа:

"ЦСКА е велик клуб и когато бъде в криза се търсят грешките отвън. Трябва да влезем в правия път и пак да постигаме необходимите резултати. Когато загубихме не бяхме отбор и сега трябва да променим това.

В един отбор с публика, когато се търси причината за неуспех, това трябва да бъде треньорът. Сега един млад българин е обвиняван за грешките си. Тук не се цени усилието, че се дава шанс на младите играчи.

Във футболът големите отбори често са в криза. Имам опит как да се справям с кризите. Собственикът на клуба Гриша Ганчев мисли 24 часа за футбол и дори загърби бизнеса си. Ние треньорите и футболистите също трябва да направим това, и да се върнем към победите.

Старши треньор бе Добри и той водеше срещите, а аз казвах своето мнение. Тогава играчите търсеха грешките в другите, а не в себе си. Срещу Черно море не ми хареса нито един играч. Те бяха излезли, като на разходка в парка.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18808310/N131/bg

За да побеждаваме отново трябва да бъдем, като отбор. Когато се върнахме от подготовката всичко се разпадна и сега трябва да го съберем.

Осиек има двама, трима чужденци, а всички останали са хървати. Чужденците дори са резерви, а в титулярния състав всички са хървати. Те взеха млади футболисти от школата на Локомотив Загреб и сега ги налагат в състава си.

Знаете, че Хърватия стана втора в света. Осиек има финансиране от Унгария. Имат силни футболисти. Двамата им централни защитници са много силни - Марич и Манце, левият им бек Бочкай също е класа. Исках да играем с Хайдук Сплит, а дори и с Риека, защото Осиек са много по-силни от тях.

За нас най-важното е да почнем да побеждаваме. Искаме да влезем в групите на Лига Европа".