Консултантът в ЦСКА Люпко Петрович коментира треньорската смяна в клуба седмица преди подновяването на първенството. Сърбинът, европейски шампион като треньор на Цървена Звезда от 1991 г., даде интервю за предаването "Код Спорт" по ТВ+.

Припомняме, че Нестор Ел Маестро бе сменен от Любослав Пенев след лагера в Испания, където точно младият специалист проведе цялата зимна подготовка с играчите на ЦСКА. Пенев пое тима в петък и стартира с контрола срещу Етър (0:1) в събота.

"При Ел Маестро става въпрос за много талантлив треньор - каза Петрович. - Желая му успехи, има всички условия да стане един от най-големите треньори. Той може да работи по 24 часа. Не ме изненада смяната му - имаше контузии на играчи, които са или от пренатоварване, или от неправилно възстановяване.

На ЦСКА му трябва треньор, който да иска да побеждава във всеки един мач, дори и в контролите. Нестор не е страхлив, смело момче е. Малко е вироглав в желанието си да постигне каквото иска. Мисля, че е още млад да бъде треньор на ЦСКА в този момент.

Ако всичко беше както трябва, Любо Пенев нямаше да се появи в ЦСКА."

Сръбската легенда не пропусна да коментира въпроса дали е имал възможност самият той да поеме тима като наставник.

"Гриша Ганчев не ми предложи да стана треньор на тима, защото ми е приятел. Не съм дошъл да сменям Ел Маестро, а да му помогна.

За мен е чест да работя с Любо Пенев. Решенията ще бъдат негови, аз съм тук, за да помогна. Ако трябва, ще вземе заедно решение. Духът и авторитетът на Любо може да накарат футболистите да се противопоставят на Лудогорец".