Времето на подготовки, трансфери, контроли и лагери приключи.

Българският футбол официално се завръща днес на терена, като Ботев (Пловдив) приема Локомотив (Сф) в класически сблъсък от историята на играта у нас. Срещата е от 17.30 ч на базата в Коматево, ще предава Диема спорт.

Вълнението винаги го има, независимо от непрестанните спорове и дискусии колко качествен футбол се играе в България, какви са терените, колко ще е студено и т.н. Завръщането на първенството след паузата си остава специален момент.

Днес има и още един сюжет, който може да се превърне в централен на целия сценарий. Тодор Неделев, който не е ритал топка в официален мач за Ботев от месец май, а изобщо - от юни (за България срещу Гибралтар), ще е в групата на домакините.

С предпазна каска заради тежката травма на черепа, но готов за игра - като титуляр или резерва. Капитанът на Ботев и все още един от малкото български играчи, правещи разликата на терена за феновете и в резултата, е голямата новина на деня.

И като за такъв вълнуващ следобед - защо да не видим попадения? Да, първи мач след дълга пауза. Да, теренът едва ли ще е идеален, няма как при студовете и падналите преди дни снегове. Но...

Да опитаме да тръгнем срещу наглед очевидните аргументи. Предложението ни е за "над 2.5 гола в мача" с добавената стойност на "голове в двете врати", като такава комбинация може да акумулира коефициенти до 2.75-2.90 при различните букмейкъри. Струва си.