След вчерашното дерби между Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, завършило с минимален успех за "червените", Първа лига ни поднася още един от отложените летни мачове.

Става въпрос за този между Черно море и Левски, който ще се играе днес от 17:15 на стадион "Тича" в морксата ни столица.

Двата тима трябваше да играят в разгара на лятото, но мачът бе отложен заради европейските ангажименти на Левски, като над два месеца по-късно, идва ред за неговото изиграване.

Левски влиза в мача в доста тежка криза - най-тежката от завръщането на Станимир Стоилов, като отборът няма победа вече четири мача, в които записа една загуба и три ремита.

Особено при трите ремита Левски категорично не игра слабо и имаше достатъчно шансове да вземе победата, но купищата пропуски костваха много ценни точки на "сините", които от претендент за титлата вече сякаш трябва да започнат да гледат към битката за европейските квоти.

А изпитанията не стават по-леки, защото "Тича" традиционно е едно от най-трудните места за гостувания, не само за Левски, а за всеки български тим.

Черно море има точка повече от "сините" в класирането, но и мач повече, като в последния кръг "моряците" победиха Локомотив (София) след три поредни ремита.

Нашето предложение за днес е, че трудностите за Левски ще продължат и "сините" няма да запишат победа в пети пореден мач.

Коефициента за победа на Черно море при различните букмейкъри е около 3.50, а ремито, което изглежда като по-резонен резултат е оценено на 3.25.

Друго наше предложение е, че с оглед на резултатите на двата тима в последните седмици, головото шоу на "Тича" е малко вероятно. Може би само един гол ще реши срещата, а коефициентът да няма повече от попадение изглежда инетерес - 2.62.