Шампионската лига предлага една планина вълнения довечера от северните дестинации Глазгоу и Копенхаген до другия край на континента в Израел, където в ранния мач чакат гранда Ювентус.

Нашият поглед обаче се спира върху мач в региона, където изненадващо с оглед на предварителните очаквания, за двата отбора, донякъде подценявани като аутсайдери в група Е, се отваря интересна възможност.

Динамо (Загреб) приема Залцбург в 22 часа, като изходните позиции са: Първо място за австрийците с пет точки, четвърто за хърватите с 3. По същото време на "Сан Сиро" играят Милан и Челси, които имат по 4 точки.

Казано съвсем опростено - ако Динамо спечели днес, със сигурност ще влезе в мач №5 от груповата фаза като първи или втори в групата, независимо как завърши двубоят в Милано.

Ако Залцбург бие в Загреб, ще е твърдо първи и поне с 3 точки пред третия, тоест - в идеална позиция за класиране в елиминациите.

СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО ГОЛЕМИТЕ МАЧОВЕ НА ВЕЧЕРТА>>>

И двата състава знаят колко важно е днес да не нощуват с 0 или 1 точка от този мач, та се очаква търсене на победата на всяка цена и от двете страни.

Ако сте гледали срещата им миналата седмица в Австрия, спечелена от Залцбург с 1:0, няма да имате нужда от повече убеждаване.

Двата тима изпуснаха по 5-6 чисти ситуации, по един гол бе отменен за изключително тънки засади, имаше и греда...

А и тогава тази прогноза, която предлагаме днес, изглеждаше съвсем резонна.

Та, ето я и прогнозата ни:

"Голове в двете врати плюс над 2.5 попадения в мача".  Коефициентът при различните букмейкъри за такава двойна ставка гравитира около 2.25-2.30.

Смело, да, но виждаме как една голяма възможност този път няма да скове, а ще надъха два от най-приятните тимове от "средната класа" на европейския футбол.

Защото шансът да изпревариш Милан или Челси и да отидеш на пролетните осминафинали, за Динамо и Залцбург няма да е ежедневие. И, да - често се стига до самоубийствени и за двата отбора равенства в такива двубои, което изобщо не е изключено и днес.

Но не вярваме да е 0:0 или 1:1, по-скоро ще е зрелище с 4 и повече попадения.

Само като статистически детайл: Двата състава три пъти са се срещали на "Максимир" в европейските турнири за последните 13 години, като резултатите са 1:1, 1:2 и 1:5. Показателно, а и окуражаващо не само за тези, които ще потърсят нашата прогноза, но и за австрийските гости, може би?