Мадрид го удари на празненства, след като "Реал" за 16-и път е на финал в турнира на шампионите. Любовната афера на този клуб с трофея с Големите уши сякаш няма край.

"Кралете" имат 12 купи, загубиха и три пъти в мача за приза, а сега отиват в Киев, където за четвърти път от пет сезона ще преследват най-важната купа в клубния футбол.

Синовете на Марсело - Енцо Гатузо Алвеш (вляво) и Кристиано Роналдо - Кристиано-младши, играят на терена на "Сантяго Бернабеу" след големия мач. Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

На терена след края на кошмарния реванш срещу "Байерн" нахлуха хлапета - синовете на играчите, като Кристиано Роналдо-младши и Енцо Гатузо Алвеш-Марсело, за да поритат и да се порадват с героите на вечерта.

Мадрид се бе подготвил за триумф, специални тениски с надпис "Към 13-ата", като 13 бе вплетено в Киев по доста оригинален начин, бяха нахлузени върху екипите. Купон на терена, купон и на трибуните.

Серхио Рамос даде тон за песен: "Напред към 13-ата"! Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Серхио Рамос взе микрофон от агитката и запя "Напред към 13-ата", а после и "Хала, Мадрид!".

Според вестниците в испанската столица, героите са двама: Кейлор Навас и Карим Бензема. Хулени и критикувани от повече от година, те намериха най-точната вечер, за да покажат какво могат. "Сан Кейлор", пише в. "Марка", прикачайки на вратаря от Коста Рика едно "свети", което дълги години бе запазено за митичния Икер Касияс. Огромно признание.

Облекчение и екстаз след последния сигнал. Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

"Мадрид не умира", пише същият вестник. И хвали характера на отбора на Зидан, който никога не се предава.

И двете големи издания за спорт в Мадрид - споменатият "Марка", както и вестник "Ас", признават в един глас - имаше дузпа за игра с ръка на Марсело.

"Топката промени траекторията си, няма как това да не е нарушение", коментира "Ас".

Единственият аргумент, който испанците имат "против" наказателен удар е, че е възможно бразилецът да е извън наказателното поле, когато играе с ръка.

Сложна тема - повторенията показват, че Марсело скача навън, краката му изглежда не са в наказателното поле, но ръцете в момента, в който срещат топката, са вътре...

Марсело подхвърля малкия си син във въздуха. Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images